Mobil: +36-20-564-4415

UTAZÁS KERESÉS

UTAZÁSOK, Montenegró

3 Találat

: 1 / 1

Hotel Mediteran*** - Ulcinj

Montenegró, Ulcinj, x, Családi nyaralás, ***, Hotel

Fekvése: Az 5 villaépületből álló szálloda mindössze 100 m-re található az óvárostól és 150 m-re a homokos, városi strandtól mégis védve a város zajától, csodálatos kilátással a tengerre.Szolgáltatás: Központi étterem, recepció, bankett terem, bár, édesvízzel töltött, nyitott úszómedence napágyakkal, wifi, parkolási lehetőség. A strandon különféle vízisportolási lehetőségek.Elhelyezés: 2-ágyas, pó...

Slovenska Plaza üdülőtelep

Montenegró, Budva, x, Családi nyaralás, ***, Üdülőfalu

Fekvése: Az 1600 m hosszú Slovenska Plaza strandtól 20 m-re, mediterrán környezetben találtató a szálloda, Budva központjában, 10 perc sétára az óvárostól.Szolgáltatás: Slovenska Plaza, mint egy zöldkörnyezetben található kisváros éttermekkel, kávézókkal, bárokkal, üzletekkel, medencékkel, sportpályákkal, fodrászattal, szépségszalonnal, újságárussal várja vendégeit. Recepció, lobby, széf a recepción...

Körutazás a Balkán-félszigeten: Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró

Albánia, Montenegró, Macedónia, Körutazás, Egyéb

Körutazás a Balkán-félszigeten: Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és MontenegróArtablazatA részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás. A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 25 000 Ft/fő, 10 kg-os feladott poggyász: kb 10 000 Ft/db, 20 kg-os feladott poggyász: kb.20 000 Ft/db, belépőjegye...

Montenegró a balkáni országok közé tartozik, mely az Adriai tenger mellett fekszik. Régen még nem volt különálló rész Montenegró, hiszen Jugoszláviához tartozott, azóta már olyan, hogy Jugoszlávia nincsen és a területe feloszlott. Magyarországtól nem messze található, valamint határos Horvátországgal. Fővárosa Podgorica. Itt az emberek a montenegrói nyelvet beszélik, melyet, ha szeretnénk valamihez nagyon hasonlítani, akkor a szerbhez tudnám hasonlítani. A cirill betű igen elterjedt ám még is inkább a latin betűket részesítik előnyben. Nem tartozik az ország az Európai unióhoz ám a fizető eszközük ennek ellenére még is az euró. A beutazáshoz személyi igazolvány és útlevél is szükséges. A magyarországi turisták első körben a pihenés miatt keresik fel a helyet, hiszen nem túl drága, közel is van és a tengerpartja nagyon vonzó. Persze nem csak pihenni és napozni lehet ott, hiszen neki is vannak, részei melyek az UNESCO világörökség részét képezik. Azok, akik szeretik a helyeket vallási szempontból is megismerni számukra is rengeteg lehetőséget nyújt az ország.

Mindenféle tévhit ellenére Montenegróban nem kell aggódni a közbiztonság miatt, hiszen jónak mondható. Persze az, hogy nem kell aggódni még nem azt, jelenti, hogy nem tehetünk meg a saját védelmünk érdekében bizony óvintézkedéseket. Sose hordjuk magunknál az összes pénzünket vagy értékeinket, és a papírjainknak is csak a fénymásolatai legyenek nálunk, hiszen ha még is zsebtolvajlás áldozatai leszünk, akkor így elkerülhetjük az abból adódó kellemetlenségeket és hercehurcát.

Azért is szeretik az ide látogató turisták a helyet, mert nem nagyon szoktak nyelvi nehézségekbe ütközni ugyan is nagyon sokan beszélnek itt már angolul, valamint nagyon kedvesek az itt élő emberek a turistákkal. A tengerpartja szépen ki van alakítva és az 5 csillagos szállodáig bármit megtalálhatunk.

Gasztronómiája nagyon különleges és az étkezés nem mondható drágának. Ha ott járunk, a híres füstölt sonkát feltétlenül kóstoljuk meg. Eső miatt nem nagyon kell aggódnunk, hiszen nem jellemző a nyári időszakban az országra, ám ezzel szemben a napsütés és a meleg viszont annál inkább.

Jó tudni, hogy kedvelt nyaralóhelynek számít nyáron és e miatt nagyon sok a turista, szóval, aki annyira nem szereti, a tömeget lehet, hogy nem fogja itt olyan jól érezni magát. A nemzeti pálinkájukkal érdemes vigyázni, mert nagyon hamar az ember fejébe száll, és annak nem mindig van jó vége. Sajnos a közutakon nem éppen a legjobb a viselkedési moráljuk, ami nekünk néha furcsa lehet, hiszen mi magyarok nem használjuk állandóan az autónak a dudáját és a szabályokat is sokkal jobban betartjuk, mint általában ők szokták.


: 1 / 1